Sabtu, 05 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Menurut Dr.Ir. Ahkam Subroto, M.App Sc dari LIPI, Manfaat Jelly Gamat Gold G  dalam laut tinggi timun protein yang 86% yang sangat baik untuk diberikan kepada pesakit kencing manis. Bermain protein yang tinggi menjana semula sel-sel beta pankreas yang menghasilkan insulin. Hasilnya, peningkatan pengeluaran insulinpun. Zaiton Prof. Hassan dari Universiti Putra Malaysia dan Kaswandi MA dari Universiti Kebangsaan Malaysia.

Mereka menyatakan bahawa kandungan asid docosahexanat (DHA) di gamat boleh menurunkan paras trigliserida darah menyebabkan penyakit jantung. Ini telah dibuktikan apabila memeriksa kandungan asid lemak gamat Stichopus chloronotus, hasilnya adalah kandungan yang agak tinggi DHA gamat, iaitu 3.69% .Khasiat Dadah Jelly Gamat Gold G

Walaupun hasil penyelidikan Prof.Dr.Hassan Yaakob, PhD dari Universiti Malaysia dalam kajian itu berkata,Khasiat Jelly Gamat Gold G timun laut boleh meningkatkan daya tahan, mengurangkan rasa sakit dan gatal-gatal pada permukaan kulit, menurunkan gula darah, menurunkan kolesterol, menumpahkan racun dalam hati, tekanan darah, peredaran darah, menyembuhkan ulser, dan boleh menyembuhkan asma kronik. Di samping itu, gamat juga boleh digunakan untuk rawatan kecantikan dan luka bahan penyembuhan bagi ibu-ibu selepas melahirkan anak, kerana kandungan protein kolagen dan laut tinggi timun.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar